ChatGPT kan surfa på internet nu – Uppdaterad version 2023

ChatGPT har fått möjligheten att söka på internet efter aktuell och tillförlitlig information. Den här nya uppdateringen tar bort begränsningen som hindrade användare från att komma åt information efter september 2021.

Låt oss diskutera betydelsen av ChatGPTs nya funktioner, hur man kommer åt dem och hur de helt kan förändra hur vi skaffar kunskap.

Även om ChatGPTs förtränade kunskaper är utmärkta, har den en betydande begränsning: den kommer inte längre att kunna erbjuda information efter september 2021, då den senast uppdaterades med ny träningsdata. Denna begränsning innebar att ChatGPT:s kommentarer ofta var föråldrade, särskilt för snabbt rörliga ämnen som teknik, aktuella frågor och medicinska framsteg.

ChatGPT:s nya webbsurfningsfunktion eliminerar effektivt tidsbegränsningen. Den har nu tillgång till internet och dess enorma mängd information. Detta innebär att informationen den tillhandahåller är uppdaterad och stöds av pålitliga myndigheter, tack vare hänvisningar i texten.

Hur får du tillgång till Chat GPT-webbläsningsfunktionen?

Om du vill använda ChatGPT:s webbläsarfunktion måste du betala $20/månad för ett ChatGPT Plus-abonnemang. Åtkomst är för närvarande tillgängligt för företagsanvändare; lansering till allmänheten väntas inom kort. Efter att ha loggat in på den webbaserade versionen av ChatGPT kan användare byta till GPT-4-motorn och välja ”Bläddra med Bing” från de tillgängliga alternativen. Med denna enkla metod kan du använda ChatGPT:s webbfunktioner.

Även om den här funktionen redan är imponerande är den märkt som beta, vilket tyder på att ytterligare förbättringar och förbättringar är på gång. Kvaliteten på den information som hämtas beror dessutom på sökresultaten som returneras av Bing, så den kanske inte har svar på alla frågor, särskilt för nischade eller specialiserade ämnen.

Chatt GPT Webbsurfningsfunktioner

Onlineströmning av data

Eftersom den kan komma åt internet, Open AI kan söka efter nyare artiklar, studier och datamängder. Låt oss säga att du vill ha svar på en fråga om aktiemarknaden, ett genombrott inom vetenskapen eller ett spels slutresultat. ChatGPT kan hämta aktuell information för att svara på dina frågor i realtid snarare än beroende på historiska register.

Referenser som kan litas på direkt

ChatGPT:s förmåga att tillhandahålla direkta anslutningar till de webbplatser som den samlar information från är en av dess mest värdefulla funktioner när du läser internet. Detta ger mer öppenhet och låter människor kontrollera uppgifterna själva. ChatGPT Svenska kan skapa länkar till det ursprungliga innehållet, oavsett om det är en nyhet, forskningsartikel eller en statlig rapport.

Förbättra kvaliteten på valen

Att ha tillgång till aktuell data är avgörande för effektivt beslutsfattande. Utvecklingen av ChatGPT är en spelväxlare för proffs, studenter, forskare och alla som letar efter utbildade insikter. Du kan nu använda ChatGPT som en pålitlig källa för aktuella händelser för alla forsknings- eller skrivbehov, oavsett om det är akademiskt, professionellt eller bara för skojs skull.

Säkerhet och Sekretess

ChatGPT:s webbsurfningsfunktion byggdes från grunden med användarens anonymitet i åtanke. Den följer upphovsrätts- och innehållspolicyn och behåller ingen användardata eller personlig information. OpenAI har vidtagit åtgärder för att garantera att surffunktionen är säker och överensstämmer med etiska normer.

Fördelarna med ChatGPT:s webbsurfning

Webbläsningsfunktionen i ChatGPT Svenska ger användare tillgång till den senaste och uppdaterade informationen som finns tillgänglig på internet. Detta är särskilt användbart för att snabbt ändra nyheter, teknik, sport och aktuella händelser.

Auktoritativa källor

ChatGPT kan tillhandahålla direktlänkar till auktoritativa källor, vilket säkerställer informationens tillförlitlighet och trovärdighet. Dessa källor tillåter användare att verifiera rapporten, vilket är avgörande för forskning och faktakontroll oberoende.

Förbättrat beslutsfattande

Oavsett om du fattar affärsbeslut, planerar en resa eller håller dig uppdaterad med den senaste utvecklingen inom ditt område, kan ChatGPT:s webbgranskning ge dig den information du behöver för att fatta välgrundade beslut.

Tidseffektivitet

Istället för att manuellt söka på Internet efter data, kan ChatGPT Svenska snabbt hämta relevant information. Detta sparar användarna tid och ansträngning, vilket gör det till en värdefull resurs för proffs och akademiker.

Brett utbud av applikationer

Webbläsningsfunktionen utökar tillämpbarheten av ChatGPT över olika domäner, inklusive utbildning, företag, hälsovård och mer. Det kan underlätta forskning, svara på specifika förfrågningar och ge insikter om olika ämnen.

Genomskinlighet

Införlivandet av direktlänkar till källor i ChatGPT främjar transparens. Användare kan se början av informationen, vilket är avgörande för att skapa förtroende för svarens noggrannhet.

Förbättrad användarupplevelse

Denna funktion förbättrar den övergripande användarupplevelsen för ChatGPT Plus-prenumeranter och företagsanvändare, vilket gör prenumerationen mer värdefull och mångsidig.

Stöd för nischfrågor

Användare kan ställa specifika, nischade frågor och förvänta sig att ChatGPT ska hämta relevant information från webben, vilket utökar dess användbarhet bortom allmänna kunskapsfrågor.

ChatGPT:s kapacitet att söka på webben efter uppdaterad och tillförlitlig information är ett viktigt steg framåt i utvecklingen av AI-drivna språkmodeller. Det ökar ChatGPTs värde som ett flexibelt verktyg för olika användningsområden och ger användare större kontroll över sin tillgång till realtidskunskap. Oavsett vilken bakgrund du har (bloggare, student, professionell eller lekman), kommer du garanterat att dra nytta av de förbättrade funktionerna i ChatGPT. Fråga gärna ChatGPT och upptäck överflöd av omedelbar data till hands.

Vanliga frågor (FAQs)

Är informationskällorna som Chat GPT använder tillförlitliga?

ChatGPT har åtagit sig att tillhandahålla information från trovärdiga källor. Den genererar direktlänkar till dessa källor så att användarna kan bekräfta uppgifternas trovärdighet.

Är den här funktionen tillgänglig för alla ChatGPT-användare?

Enterprise-användare och ChatGPT Plus-prenumeranter kan få tillgång till funktionen för webbsurfning. OpenAI har för avsikt att göra den tillgänglig för en bredare publik inom kort.

Kan ChatGPT svara på specifika frågor med hjälp av webbsurfning?

ChatGPT:s webbläsarfunktion gör att den kan svara på specifika frågor och ge omfattande information.

Är det någon kostnad förknippad med ChatGPT:s webbsurffunktion?

Ett ChatGPT Plus-abonnemang på $20 per månad ger tillgång till den här funktionen. Företagsanvändare har också åtkomst omedelbart.

Hur kommer jag åt ChatGPT:s webbsurfningsfunktion?

Logga in på ChatGPT på webben, välj GPT-4-motorn och välj sedan ”Bläddra med Bing” från menyn för att använda webbsurfning. Konversationen kan sedan börja med ChatGPT.